Pages

Saturday, September 11, 2010

Sepetalcek dan 1

ne vem, ce obstaja vecje vznemirjenje od dneva 1, ko prinesemo domov svojo novorojeno ljubezen. Odgovornost za njegovo prezivetje, strah, bolecine, utrujenost, nesamozavest, neizkusenost...vse to so dodatni dejavniki, ki obremnejujejo novopecene starse.
najslabsa stvar, ko jo lahko v tem trenutku naredimo je, da pricnemo panicno iskat knjige in prirocnike o novorojenckih. Ce se niste prej res dobro mentalno in psiholosko pripravili vam svetujem, da sledite naslednjim navodilom:

DEJSTVO: Skoraj popolnoma vsi novorojencki so 100% zdravi in popolni. torej je za njihovo zadovoljstvo in srecno zivljenje potrebno bore malo napora. najvaznejsa stvar, ki se je moramo zavedati kot starsi je to, da nas potrebujejole za to, ker sami v tem obdobju ne znajo in ne zmorejo preziveti. torej potrebujejo oni nas,in ne mi njih. kar pomeni, da jim moramo poleg obilo ljubezni pomagat vzpostavit osnovne funkcije kot so prehranjevanje, spanje in dobra prebava. ce v teh treh stvareh vlada red bo nas otrok izjemno zadovoljen in srecen.
vem, da zveni zelo avtomaticno toda DOJENKI NE PRENESEJO KAOSA, NEREDA IN NEDISCIPLINE in predvsen NE NESAMOZAVESTI. vse to jih nadavcja z nervozo, obupom in nemirom.
vse to je lahko velik problem za ljudi, ki imajo tezave z organizacijo lastnega zivljenja.
hitim pogledat Sepetalcka, se srecamo spet jutri...

No comments:

Post a Comment