Pages

Friday, September 10, 2010

Zacetek

Moj najljubsi pregovor je " Vse ob svojem casu". Morda prav zato, ker ga pogosto tako tezko razumemo.  Pozabili smo samo opazovati in preprosto slediti toku...
Nestrpnost in nerazumevanje pride najbolj do izraza v nosecnosti in materinstvu, saj ce nas kdo uci potrpezljivosti in predanosti, so to nasi otroci. Pravo nasprotje od nase dresirane narave, a ne?
Sestindvajseto leto prezivljam z njimi. Med njimi so moji, sosedovi, sestrini, poznani, nepoznani, majhni, veliki, nedonoseni, zdravi, bolani, veseli, zalostni, zadovoljni, namrsceni...
Nekateri se varno in zadovoljno uzivajo v maminem trebuscku, drugi ze veselo raziskujejo svet. V teh letih se je nabralo ogromno izkusenj in zgodbic, ki kar kipijo na plano...kipijo kot vrelo disece domace mleko, ki ga je gospodinja pozabila na stedilniku.
 Torej,
danes je cas. Pravi cas za Sepetalcka. Kdor zna poslusati ga bo slisal in kdor ga bo slisal bo za vedno razumel kako preprosta in nezahtevna bitja so dojencki. Seveda so otroci med sabo razlicni, ampak v resnici se to pokaze sele takrat, ko jih mi starsi, hoces ali noces naredimo "razlicne".
Verjemite, zivljenje z novorojenimi bitji je eliksir za pomlajevanje. Toliko brezpogojne ljubezni zari iz njih. Treba je le slediti preprostim "navodilom za uporabo". ja, tako enostavno je.
In na koncu dneva....kako bi lahko nekdo bil od toliko ljubezni  utrujen?????
Ce imate dojencka in ste utrujeni in neprespani je zagotovo nekaj narobe. Svetujem vam, da preberete se enkrat "Navodila za uporabo", zagotovo ste spregledali kaksen pomemben napotek.

Toliko za danes in toliko za uvod. Sepetalcek odhaja na pocitek.... vidimo se jutri z navodilom stevilka 1

No comments:

Post a Comment