Pages

Sunday, September 12, 2010

Sepetalcek dan 2

torej, zelite, da vam pogled v ogledalu pokaze zadovljen, umirjen, lep obraz, ki izzareva sreco materinstva?  verjamem da, zelite resnicno uzivati s svojim dojenckom, imeti vec kot dovolj casa zase, dovolj spanca in pocitka cez dan?????
da, obstaja recept za to.
 se preden se razpisem o prvi zelo pomembni stvari naj razjasnim SMISEL TEGA BLOGA.
MOJE PISANJE NI NAMENJENU DEBATIRANJU, NI SE ENA TEORIJA, SE EN PRIROCNIK V POPLAVI ZE OBSTOJECIH. OBARVAN TEKST POMENI BISTVENA NAVODILA, KI JIH NE MOREMO PREBRATI NIKJER IN SO SE V ZIVLJENJU IZKAZALA ZA ZELO POMEMBNA, SAJ OMOGOCAJO, DA RAZNE RUTINE SPLOH DELUJEJO.
Pisem zato, ker pac moram. Ker mi tako sepeta Sepetalcek...Zato ker je kljub vsemogocim nasvetom se vedno prevec mamic kronicno utrujenih in prevec dojenckov nesrecnih, nevroticnih, bolanih....BREZ POTREBE!!!
opisani nasveti vam bodo v pomoc le, ce ne boste prevec razmisljali in si utrujali mozgane cisto po nepotrebnem, saj pri otrocih izumljanje tople vode dobesedno odpade.
zapomnite si eno stvar....NAJSUBTILNEJSE BITJE NA PLANETU JE VAS NOVOROJENI OTROK.
 VAS NEMIR, SKRB, NERVOZA, STRAH IN ZALOST GA BO IZ MIRNEGA SPECEGA ANGELCKA SPREMENILA V NEKAJ, CEMUR NITI V SANJAH NE MORETE BITI KOS. vsaka sprememba razpolozenja, se dogaja tudi njemu in temu primerno se odziva.

AKCIJA:
pred porodom ali pa takoj ko pridemo domov si v prvem prostem trenutku naredimo plan vseh opravil, ki jih moramo cez dan opraviti. dogovorite se za pomoc v gospodinjstvu in se s stvarmi, ki se ne ticejo vasih nalog ne ukvarjajte.
Zabelezite si koliko casa vam vzame ukvarjanje z otrokom po posameznih opravilih. npr. hranjenje 40min, previjanje, telovadba, masaza, kopanje, pestovanje, podiranje kupcka. itd
ce ne veste kje in kako zaceti, vam svetujejem, da rutino pricnete takoj ko se otrok naslednjic prebudi.

1. ko slisite, da se je otrok pricel prebujati NE TECITE takoj k posteljici in pricnite govoriti vanj, saj se je morda le predramil iz lahkega spnaca in se poskusa uspavati dalje. Ce se je resnicno zbudil ga dvignite sele takrat, ko kaze rahlo nezadovoljstvo ali se pogovarja sam s sabo in je buden. PAZITE, da ne boste prepozni- otrok ne sme panicno jokati, da bi nas priklical!
Na ta nacin otroka ucimo, da se v daljsih obdobjih spanja, ko se vmes malo prebudi, naprej uspava sam.
Omenjeni nasvet boste nasli v vseh dobrih prirocnikih in preverjeno deluje!


Sepetalckovo navodilo 2

PROSIM NUJNO IZVAJATI PO VSAKEM SPANJU OB PREVIJANJU!
Takoj zatem, ko otroka dvignete iz posteljice mu odvijte plenicko ter mu 8-10krat dokaj mocno pritisnite oba pokrcena kolena proti trebuscku in nato dobro raztegnite nogici nazaj. TO JE IZJEMNO POMEBNO ZA POMOC PRI VZPOSTAVLJNAJU DOBRE PREBAVE, SAJ ODSTRANJUJE PLINE IZ CREVESJA, KI SO NAJPOGOSTEJE VZROK ODKRITIH IN PRIKRITIH REFLUKSOV
Omenjeni gibi so zagotova preventiva in pomoc pri krcih, zagotavljajo mirno spanje, saj se vecina dojenckov zbuja prav zaradi plinov v crevesju, ki jim v lezecem polozaju pritiskajo na zelodcek in diafragmo ter povzrocajo dviganje hrane in kislih tekocin iz zelodcka nazaj v poziralnik.

No comments:

Post a Comment