Pages

Monday, September 13, 2010

Sepetalcek dan 3

Ko sem zjutraj vprasala Sepetalcka kaj je naslednja pomembna skrivnost, ki je pomembna za srecno in umirjeno dojenckovo telesce, mi je zasepetal na uho: Pisi o JANEZEVEM in KOMARCKOVEM caju ( Anis, Fennel ).

Novejse teorije ucijo, da otroku ponujamo le vodo, ce ze mora pit. Naceloma sem ekstremen pristas vode, vendar je zelo pomembno da otroku po vsakem obroku ponudimo nekaj mililitrov na poseben nacin pripravljenega janezevega in komarckovega caja.

ZAKAJ?

Janez ( manjka kljukica na z) in komarcek sta najpomembnejsi zelisci, ki odstranjujeta mukus-sluz iz telesa.
Otroci rojeni s carskim rezom(niso bili iztisnjeni skozi porodni kanal), dojeni otroci katerih mamice uzivajo obilo mlecnih, psenicnih izdelkov in sladkarij ter otroci na formuli so obicajno notranje zasluzeni, polni mukusa. Pogosto med spanjem hrkajo, imajo refluks, kolcajo, izgledajo prehlajeni, imajo ekcem na kozi ali simptome otezenega dihanja ali astme.
Omenjeni napitek notranje balansira toploto hrane, pomaga pri prebavi in presnovi, ter izjemno razsluzuje telo ter preprecuje posledice zgoraj omenjenih tezav.
NE KUPUJTE PRIPRAVLJENEGA INSTANT CAJA ZA DOJENCKE, KER NE DELUJE TAKO KOT BI BILO TREBA
V bio trgovini ali na trznici kupite organske plodove janeza in komarcka in jih v enakem razmerju pomesajte med sabo ter shranite v steklenem kozarcu v temni omari. Vsak dan posebej vzemite 1 zlico semen in jih za nekaj sekund preprazite v loncu kjer boste kuhali caj, da zadisi po kuhinji (ne zasmrdi po zazganem), nato semena takoj zalijte s 3 dcl vroce vode in kuhajte 5-7 minut. Precedite in prelijte steklenicko.
Ko pripravljate steklenicko, nalijte vanjo 9/10 prekuhane vode in 1/10 omenjenega caja in dodajte formulo. priprvaljena hrana v steklenicki naj vsebuje eno desetino celotne kolicine caja. Dojenim otrokom ponudimo caj na steklenicko ali na zlicko, kakor je pac navajen pit ostalo tekocino. Omenjen napitek skrbi za balansirano alkalno kislo reakcijo hrane v otrokovem zelodcku, preprecuje nastajanje plinov in pomaga pri prevabi in predelavi hrane.

No comments:

Post a Comment